Flyttstäd Jönköping

Har köpt flyttstäd i Jönköping

Jag och min sambo har flyttat ut från vår lägenhet i centrala Jönköping till ett litet fint och mysigt hus strax utanför stan. Det är ett stort projekt att flytta och det är inte bara själva flytten av bohaget som man ska hantera, man ska även städa lägenheten. 

När man ska flytta ut ur en bostad så är det viktigt att städa ordentligt. Det kan man göra själv, eller anlita en professionell städfirma för att få jobbet gjort. Flyttstädningen är en del av överlåtelsen från den som flyttar ut från bostaden till den som flyttar in och om inte annat har avtalats ska bostaden vara väl städad och rengjord vid köparens tillträde. 

Flyttstädningen innebär oftast mycket mer än en vanlig storstädning och man ska alltså göra ett bra jobb för att få flytta ut.

Att göra en flyttstädning är inte alltid lätt men det är viktigt att ta sig tid och göra det ordentligt. 

Här är några tips på hur du kan göra en bra flyttstädning:

  • Börja med att göra en lista över allt som ska städas och packas upp.
  • Gör ett schema för när du ska städa olika rum. Börja med de rum som är svårast att städa och avsluta med de rum som är lättast att städa.
  • Ta tag i ett rum i taget och börja storstäda från toppen till botten. Tackla golv, väggar, möbler, tak
  • Börja i god tid! Det tar oftast längre tid än man tror att städa ett helt hus eller en lägenhet. Så börja i god tid så du inte behöver stressa upp dig inför flytten.
  • Använd rätt städprodukter! Det är inte alltid det billigaste som är det bästa när det gäller städprodukter. Så ta lite tid på dig att hitta rätt rengöringsprodukter.

Ja, det är mycket att tänka på när man ska flytta och detta gäller inte minst städningen.

En flyttstädning är som sagt ofta mycket mer omfattande och tidskrävande än en vanlig städning. Därför är det en bra idé att anlita en professionell städfirma för att göra jobbet som vi valde att göra när vi skulle flytta. 

En bra städfirma har ju erfarenhet av flyttstädningar och vet hur man ska gå tillväga för att få allt rent och snyggt på kortast möjliga tid. De har också rutiner för att hantera eventuella svårigheter som kan uppstå under städningen.

En flyttstädning innebär att man måste dra ut spis, kyl och frys för att städa bakom dessa saker och då är det bra om det finns någon som vet hur man gör det på ett effektivt sätt. Städfirmor har också ofta mer avancerade städutrustning och rengöringsprodukter än vad man har hemma, vilket gör städningen mycket enklare och snabbare.

Om man väljer att anlita en städfirma för flyttstädningen är det viktigt att man tar reda på hur mycket de kommer att ta betalt. Det finns ingen standardpris för flyttstädningar, så det är bra om man jämför olika städfirmor innan man bestämmer sig för någon. Man bör också se till att få ett skriftligt avtal med städfirman som anger vilka tjänster som ingår i priset. På så sätt slipper man obehagliga överraskningar senare.

Vi valde att anlita Ekbergs städ som utför flyttstädning i Jönköping. De var trevliga att ha och göra med och vi fick en offert innan arbetet påbörjades. Det gick bra då flyttstädningen blev godkänd och det var väldigt skönt att slippa göra det själv, det finns nog med saker att ta tag i när man ska flytta från ett ställe till ett annat