Planeringsskopa med trima fäste

Jag ska lägga ny asfalt och har köpt en in en planeringsskopa som passar till min traktor

Jag ska lägga ny asfalt utanför huset, asfalten som finns där idag är gammal och har spruckit på flera ställen. Det är dags att asfaltera om med andra ord.

Eftersom man bör (måste) vara händig när man äger hus, eller en gård i mitt fall, så kommer jag att göra det mesta av arbetet själv.

Jag har en traktor som jag använder till många olika saker på gården och den kommer även att vara till stor hjälp nu när jag ska asfaltera om.

När du asfalterar en yta är det viktigt att se till att ytan är plan och har rätt förutsättningar. Om ytan inte är plan måste du använda en utjämningsmassa för att jämna ut den. Om förhållandena inte är de rätta måste du använda en förseglare för att se till att den nya asfalten fäster ordentligt.

För att säkerställa att ytan är plan har jag därför köpt en planeringsskopa.

En planeringsskopa är ett perfekt verktyg för att jämna ut sand och jord. Jag köpte en planeringsskopa med trima fäste som passar min traktor och den ska jag använda för att plana ut ytan och lägga på sand och jord för att grunda inför asfalteringen.

Att asfaltera uppfarten är för övrigt ett utmärkt sätt att förbättra utseendet och värdet på din hus.

Jag vet att många anlitar företag för att asfaltera men då jag är rätt händig och redan har en traktor så tänker jag göra det själv, det blir betydligt billigare och man lär sig något nytt.

Från uppfarten upp till stora vägen har jag grusväg och den tänker jag inte asfaltera men jag tänker jämna till den och plana ut ytan även där.