Bygg Firma i Stenungsund

Artikeln är sponsrad av D. Super Bygg

Bygg och Måleri Firma i Stenungsund

En av de viktigaste komponenterna i avloppssystemet är sumppumpen som pumpar vatten från källaren till utsidan av hemmet där det kan släppas ut på gatan. Det finns två primära typer av sumppumpar – sockelpumpar och sumppumpar.

Varje typ av pump har sina egna funktioner inklusive effektivitet, pris, underhåll och installation. Sockelpumpen sätts vanligtvis på en mycket enkel metallskärmshölje som gör att den kan släppas ut i avloppssystemet genom sumpgropen.

När vattennivån stiger trycker den ut genom skärmen för att tömma ut på en annan plats som ett avlopp.

Skärmen blir då ett dräneringsrör eftersom piedestalen vanligtvis är tillräckligt högt så att vattnet inte kan plaska ut.

Konceptet är enkelt och fungerar bra så länge uppsamlingsgropen är ansluten till ett rör som sitter ovanför skärmen.

Sumptypen som installeras i källarens golv är helt enkelt ett hål i golvet där vatten från hemmets nedre nivå kommer in i grundvattnet.

För att dra ut vatten slår denna typ av installation upp en vattenpump som är ansluten till avloppssystemet eller ett dräneringsrör. Vattnet pumpas sedan till en sumpgrop där det finns.

När vattnet stiger slås vattenpumpen på för att ta bort vattnet från källaren.

Även om båda typerna av sumppumpar har sina fördelar, av vilka sockeln är ett bättre val än sumpen, är sockeln också dyrare och kräver extra kostnader för en skärmhölje.

När man tittar på kostnad kontra prestanda verkar sockeln vara det bättre valet.

De flesta sumppumpar fungerar med en motor som drar vattnet från gropen och skapar luftbubblor som förhindrar att vattnet fryser.

Denna teknik blir ett effektivt sätt att ta bort vatten från källaren. De flesta sockelpumpar är mycket tystare än en sumppump som går på el.

Den manuella versionen av denna enhet består av en flottörbrytare som placeras i botten av sumpen och aktiveras manuellt när vattnet stiger.

Strömbrytaren på interiören aktiveras också av stigande vatten, men det är svårare att hitta en elektrisk strömbrytare.

Det finns inga batteridrivna versioner tillgängliga.

Eftersom sumpfunktionen är så användbar är det värt att tänka på.

I de flesta fall är en automatisk version det bästa valet.

Det finns två typer som fungerar i de flesta hem.

Valet som de flesta faller i är en automatisk dränkbar pump.

Den automatiska pumpen aktiveras alltid när vattnet når en viss nivå i sumpkammaren.

Den andra designen märks knappast ens, den kallas manuell omkopplare.

Den är vanligtvis placerad på en separat panel i oavslutade källare.

Den manuella omkopplaren aktiveras endast för hand.

Den automatiska pumpen har också separata paneler som aktiveras regelbundet, medan den manuella omkopplaren endast fungerar under vissa förhållanden.

Båda systemen använder en sumppump som matas vatten från huvudavloppssystemet.

Det är också möjligt att ha både en manuell omkopplare och en automatisk omkopplare, vilket skulle aktiveras i fall där båda typerna av aktivering behövs.

Så förutom den design som du föredrar är kostnaden för utrustningen något att tänka på för att fatta ett slutgiltigt beslut. När de är installerade använder båda typerna av sumpsystem el, så du måste titta på räkningar för tvättmaskinen och bestämma var du kan vara mest effektiv.

För människor som är budgetmedvetna är burkarna ett prisvärt protein ensam som är mycket användbart vid vattenuppsamling.

Kanske undrar du hur mycket den här typen av sumppump kostar. Att köpa kontrollventilen ensam kan kosta var som helst mellan 200 sek , hela vägen upp till 20 000 sek, så det är definitivt ett stort köp.

Att köpa hela systemet kommer att kosta någonstans mellan 15 000 sek, vilket är lite mer pengar, men inte lika mycket som att ha betalat original 60 000 sek och ha gropen installerad.

Båda systemen har sina för- och nackdelar.

Förhållandet mellan kostnad och prestanda är inte ens nära, även om den första typen var den dyraste, den näst billigaste.

Om du väljer att få den stil som bara aktiveras när den ställs in under vissa förhållanden för hand är det bästa valet, och nästan vem som helst kan använda den.

Lämna din kommentar

Leave a Reply