Vad kostar en fasadtvätt

Om du utför fasadtvätten själv kostar det inte många kronor. Vill du anlita ett företag som gör det åt dig kan du räkna med ca 7000 kronor efter rotavdraget, men priset varierar beroende på hustyp och vilket företag du väljer.

Hur ska jag tvätta fasaden innan målning?

Tvätta alltid fasaden innan målning. Vi går igenom hur du tvättar, steg-för-steg i i artikeln.

 

Fasadtvätt – rent från mögel & alger

Mögel och alger växer på våra hus och ökar i takt med att klimatet blir varmare och fuktigare. Bli av med dem genom att tvätta din fasad.

Vi tipsar om hur du ska göra för att uppnå bästa resultat och få en fin och ren fasad.

Varför ska man tvätta fasaden?

En ren fasad behåller det nymålade intrycket längre. När du tvättar fasaden blir du av med smuts och pollen och färgen ser både renare ut och håller längre. Smuts är också en riktig grogrund för mögel och alger som i längden kan göra att träet ruttnar.

Rekommenderade företag som utför fasadtvätt

Ibland kan det vara skönt att få hjälp. Framförallt om det handlar om höga höjder och både smuts och vatten. Det finns flera firmor som utför fasadtvättAnlita Proffs

Redskap och medel att använda

Vill du göra jobbet själv eller har du kanske redan försökt och det blev inte riktigt rent? Misströsta inte, det finns bra medel att använda som tar bort både mögel och alger och gör din fasad skinande ren igen. Rekommenderar nedan riktigt bra produkter som ger en ren fasad.

Kraftvask och Mögeldesinfektion

Vilket är det bästa medlet?

Ofta går det fint att använda vanlig såpa. Blir fasaden inte riktigt ren med såpan kan du testa alg-och mögeltvätt eller fasadtvätt.

Vilken typ av borste ska jag använda?

Använd en vanlig tvättborste/skurborste eller rotborste tillsammans med hink, en vattenslang och trasor.

Hur går jag tillväga?

1, Börja med att skölja av fasaden med vattenslangen.

2. Blanda sedan i såpa eller fasadtvätt i hinken, doppa borsten och börja skrubba.

Tänk på att skrubba ordentligt för att få bort all smuts.

Alternativt kan du här använda en lågtrycksspruta och spruta medlet på fasaden.

Borste fasadtvättTvätta fasad

Låt torka i ca 15 min för att medlet ska göra verkan.

3. Avsluta med att återigen skölja av med slangen.

OBS! Har du använt dig av en lågtrycksspruta på steg 2, kan du börja med att skrubba rent med en borste efter verkningstiden. Skölj sedan av.

Skölj av fasaden

Har du en högtryckstvätt hemma? Är det ett äldre hus som ska tvättas så lämna helst högtryckstvätten i förrådet då den kan skada färgen och träet mycket kraftigt. På nyare hus kan du använda den, men spola försiktigt utan att ha ett för högt tryck då den annars kan trycka in vattnet i träet och skada färgen. Högtryckstvätt är generellt inget att rekommendera på husfasader. Använd hellre en vattenslang.

4.Torktid efter fasadtvätt

Ska du tvätta din fasad inför en målning? Det är viktigt att ytan är torr innan du börjar måla. Hur fort fasaden torkar beror på miljön, hur fuktigt det är och vad det är för väder. Men räkna med en vecka eller två i torktid. Är det sommar och varmt krävs kortare tid.

 

 

Fasadmålning – Tak tvätt i Sverige
 
Fasadtvätt. För rengöring av fasader och målade ytor, även före ommålning.  Appliceras med pensel/roller eller svamp .
 
Fasadtvätt – rent från mögel & alger. Mögel och alger växer på våra hus och ökar i takt med att klimatet blir varmare och fuktigare.
 

Ordentlig fasadtvätttill ett fast pris

Ta hand om fastighetens ansikte utåt med professionell fasadtvätt till fast pris. Bortsett från det estetiska värdet i en ren och snygg husfasad kan alger och smuts 
 

Fasadtvätt  Används tex före målning

 
 
 

 

fasadtvätt kungälv, fasadtvätt i brålanda, fasadtvätt utrustning, fasadtvätt stockholm, fasadtvätt göteborg, fasadtvätt pris kvm, fasadtvätt biltema, fasadtvätt bauhaus, fasadtvätt tegel, fasadtvätt pris, fasadtvätt jula, fasadtvätt puts,
tak och fasadtvätt stockholm, tak och fasadtvätt göteborg, fasadtvätt pris kungsbacka, fasadtvätt biltema test, fasadtvätt villa göteborg, fasadtvätt utrustning, fasadtvätt tegel, fasadtvätt stockholm pris, fasadtvätt puts, fasadtvätt pris kvm, fasadtvätt göteborg pris, fasadtvätt göteborg, fasadtvätt bauhaus, borste fasadtvätt biltema, fasadtvätt stockholm, fasadtvätt pris, fasadtvätt jula, fasadtvätt biltema

 

Gratis Offertförfrågan