Byggt i mitten av en plan mark utan vegetation försöker huset söka tillflykt från utsatt för sitt läge med hjälp av ett ventilerat tak och takfot, för att skydda husets inre från extrem kyla på vintern och värme i sommar. Denna inre täckning bygger ett plan lutande mot söder, vilket möjliggör inträde av jämn naturlig belysning i alla inre rum med hjälp av ett fast högt fönster på hela södra fasaden.

Öppningen av inneslutningarna på den nordliga fasaden gör det möjligt att få utsikt mot de närliggande kullarna och deras topografi, tillsammans med den bästa fången av naturligt ljus i sovrummet och vardagsrum / matsal / kök. Dessa rum är också relaterade till utsidan genom en korridor som vänder sig och ansluter till en liten terrass och loggia på västfasaden.

Trä som material definierar konstruktiva moduleringar och upprepningar för konstruktion av fundament, golvbalkar, partitioner, fönster och fack, och i sin tur utgör det inre utrymmet, dess storlek och skala.

Användningen av en fack som stöds på husets omkrets som en strategi för konstruktionen av taket gör det möjligt att frigöra det inre utrymmet, och i sin tur konfigurerar det utökade mellanrummet eller korridoren. Detta stöttillstånd i kanterna exemplifieras i de låga skiljeväggarna i badrummet och garderoben som slutar mot himlen med hjälp av glas för att dra fördel av det jämna ljuset som ständigt kommer från södern mot det inre av huset.

Täcket på 100 m2 skyddar huset mot överskott av sol och regn, som är en av de värsta fienderna i trä. Detta täckning i sin tur ventileras ständigt genom passiva ventilationsmetoder som cirkulerar den heta luften från starka Lampasol som avsevärt minskar temperaturen inuti huset.

  • Arkitekter: omfattar + palm
  • Område: 70 m²
  • År: 2016
  • fotografier: Andrés Maturana
  • Leverantörer: Arauco , Speroni Plywood

Lämna din kommentar

Leave a Reply

Läs mer