Ett behållarhus på bränningskusten i Wye River , Victoria. Designad som en retreat i helgen och tillverkad av tre 20ft fraktcontainrar.

Två ansluter för att bilda bostadsyta med toalett, tvätt och entré. Den tredje en sovvinge med två sovrum, toalett och dusch. Anslutet av ett yttre däck på stålpinnar som sitter på djupa betongstapelfundament – förankrar huset till sluttningen.

Internt är utrymmen fodrade med marin plywood. Externt isolerat och klädd med galvaniserat stålplåt. Husets norra sida har fästen för att möjliggöra plantering av ledningar för att ansluta till marken, vilket uppmuntrar inhemska växter att växa över huset.

Den södra fasaden är övervägande glasade med en serie av dubbelglasade dörrar och fönster som vetter mot däck som ser söderut genom träden mot havet.

Ett grönt tak planterat med nativ dikondra sitter ovanför, vilket ger ytterligare värmeisolering och regnvattenfiltrering.

  • Arkitekter: studio edwards
  • Område: 70 m²
  • År: 2018
  • fotografier: Tony Gorsevski
  • Tillverkare: Fisher & Paykel , ForestOne , Rylock , Sphera , Astra Walker