“Three Peaks”, beläget i Nova Friburgo-bergen i Rio Bonito-inlandet, var platsen som valts för bostad-cum-reträtt av direktören för museebilderna av det medvetslösa, Luiz Carlos Mello. Närheten till floden var en avgörande faktor bland de val som presenterades för ett sådant projekt. Två stenväggar – 1,10 meter, eller 3 ‘7 “, tjocka – stödjer fyra stålbjälkar, som vilar golv och tak.

Strukturen är i kontrast till det tomma utrymmetets luftighet (10 meter eller 21 fot hög), förstärkt av två takfönster som skiljer den övre berättelsen från strukturväggarna. På bakväggen är fönstren snören från golv till tak som ger vertikal kontinuitet för takfönsterens horisontellitet.

 

Huset, därmed hängande från marken, är skyddat från fukt och dåligt väder, och ger samtidigt en utsikt över floden som går förbi på avstånd. I stenmurarna är en vedspis och en öppen spis, en på vardera sidan av huset, för effektiv uppvärmning. På utsidan leder en trappa som byggs av det förskjutna borttagandet av stenar från väggen till terrassen: en utsiktspunkt för stargazing. Vatten och eld, vikt och viktlöshet, den arkaiska och den moderna sammanslagningen i en unik kosmisk livsmiljö.

 

Lämna din kommentar

Leave a Reply